Home

Home

 • Zmajski tjedan i posljednja premijera u sezoni!

  Šareni tjedan i posljednja premijera Male scene!

  Ove srijede pridružite nam se na urnebesnoj obitejskoj predstavi "Bum Tomica" (5+) koja će vas nasmijati do suza! Duhovita priča o "običnoj" peteročlanoj obitelji u kojoj je glavni lik desetogodišnji Tomica razapet između svoje zaigranosti i različitih očekivanja roditelja, starije sestre i mlađeg brata.

  Posljednja premijera ove sezone praizvedba je predstave "pazi.mazi.voli." (6+) Dine Vukelić i Nine Horvat u režiji Nore KrstulovićPURINA i Mala scena predstavljaju vam toplu, edukativnu i duhovitu priču o odgovornom odnosu djeca prema kućnim ljubimcima. Što sve treba imati na umu prije no što odlučite nabaviti kućnog ljubimca? Zašto je bolje udomiti, a ne kupiti psa? Kakve obveze i kakve radosti donosi briga o životinjama? Tko je koga „izdresirao“ - pas ljude ili ljudi njega te koja je veza između zaigranih pasa i pisanja zadaće, samo su neka od pitanja na koja odgovore kroz predstavu traže glavna lica - Juraj i Lea. Svečana premijera održat će se u petak, dok ulaznice za prvu reprizu, 27.5. u 17 sati, svakako rezervirajte online! :)

  U subotu u 10 sati zavirite u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri. "Priča o vodi" oduševit će najmlađe, od 1,5 do 5 godina, dok će im kazalište ostati u divnom sjećanju!

  Mjesta su za neke izvedbe ograničena zato na vrijeme osigurajte svoja mjesta online ili na 4683352 i ne zaboravite - po Zmaju se dan poznaje.

  Vijest objavljena 15.05.2017.

   
 • Praizvedba Zvukolike šume!

  Premijera Teatra Puna kuća

  Treća premijera u Zmajevom gnijezdu ona je Teatra Puna kuća!
  Praizvedba predstave “Zvukolika šuma”, namijenjena djeci od 3 do 10 godina, održana je u nedjelju 9. travnja.

  Ova predstava o osnovnim glazbenim pojmovima inspirirana je pričom Lucije Stanojević, dok je autorski ujedno potpisuju i izvode violinistica Lucija Stanojević te glumica Svetlana Patafta, koja je ujedno i redatejica.
  Glazba Lucije Stanojević izvodi se uživo na sceni, glazbene zagonetke osmislio je Aljoša Vuković, a scenografiju izradio Amir Sinanović.

  "Zvukolika šuma" interaktivna je predstava u kojoj publika sudjeluje u izvođenju određenih glazbenih i ritmičkih etida skupa s izvođačima. Prikazivanjem konkretnih strukturalnih cjelina koje se odnose na zvuk, ritam i melodiju u kombinaciji s fizičkim izričajem, ili vizualnim podražajem, djecu se priprema za njihovo samostalno istraživanje u procesu učenja različitih aspekata glazbe. 

  Sljedeća izvedba na redu je u nedjelju, 7. svibnja u 11 sati, a ulaznice možete rezervirati ovdje.

  Vijest objavljena 09.04.2017.

   
 • "Puž" otvorio Malog Marulića!

  "Puž" otvorio Malog Marulića!

  Ove je godine, po prvi put, Festival hrvatske drame za djecu "Mali Marulić" započeo u Zagrebu, a 6. travnja otvorio ga je "Puž" kazališta Mala scena.

  Bajkovita predstava o dječaku kojemu se nije žurilo u svijet odraslih, jer velike stvari u životu ionako se rade polako, predstava čiju režiju potpisuje Staša Zurovac za koju je tekst po narudžbi pisala Maja Hrgović.

  Više o ovoj predstavi koja je ispunjena glazbenim brojevima i lijepim porukama, namijenjena svima od 3 godine naviše, kao i kritike pročitajte na našim stranicama.

  Vijest objavljena 03.04.2017.

   
 • "Muka malog vuka" prva premijera u 2017.!

  "Muka malog vuka" premijerno u Zmajevom gnijezdu

  "Muka malog vuka" , u režiji nagrađivane redateljice Morane Dolenc nastala prema istoimenoj slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka u četvrtak, 2. ožujka, u punoj dvorani Male scene dočekana je s oduševljenjem!

  Ovo je priča koja kroz likove iz tradicionalnih bajki ukazuje na različitosti na koje svatko ima pravo. Scenografski i kostimografski smještena u šezdesete godine prošloga stoljeća, predstava govori o tome kako nitko ne bi trebao odgovarati za postupke svojih predaka niti zbog njih trpjeti uvrede. Vučka, koji je glavno lice naše produkcije, na putu do djeda dočekuju brojni ljuti stanovnici šume, no on ih zamoli da mu udjele povjerenje te obećaje ida nikada neće postati zvijer o kojoj će se pisati i pričati jezive priče.

  No, hoće li Vučko održati svoje obećanje?

  Ova, 117. premijera Male scene, obiteljska je predstava za djecu (5+) i odrasle koja će zasigurno dobro nasmijati, ali i educirati sve koji je pogledaju zato rezervirajte svoja mjesta za neku od sljedećih izvedbi na našem redovitom programu.

  Vijest objavljena 27.02.2017.

   
 • Održano drugo Cirkusko učilište

  Održano drugo Cirkusko učilište

  Nakon uspješne prve radionice u siječnju, 26. veljače održano je i drugo Cirkusko učilište Triko Cirkus Teatra!

  Tridesetero djece i početnika, od 6 do 14 godina, okušalo se u raznim zračnim i akrobatskim disciplinama tijekom 90 minuta.
  Definitivno možemo reći da su se mali polaznici sjajno snašli i u najzahtjevnijim vještinama poput žongliranja i plesa na svili!
  Da stvar bude još bolja, proslavili smo i jedan rođendan tako da veselja nije nedostajalo.

  Hvala svima na sjajnom i zabavnom provodu!

  Vijest objavljena 27.02.2017.

   
 • Održana prva scenografska radionica

  Održana prva scenografska radionica

  Održana je i treća, no prva scenografska, radionica u Zmajevom gnijezdu.

  "Medo i klavir" radionica je koja se održala u sklopu nove istoimene predstave Tigar teatra. Dvadesetak mališana i njihovih roditelja izrađivalo je drveće od kartona koje će postati dio šume u predstavi. Kako će to izgledati na sceni vidjeli smo odmah po završetku radionice, na otvorenoj probi gdje se novonastala šuma pridružila već postojećem dijelu scenografije.
  Izrađivale su se još i maske šumskih životinja koje su prisustvovale Medinom koncertu, a koje su polaznici ponijeli kućama kako bi ih podsjetile da nam se od ožujka mogu pridružiti u novim avanturama Mede i Zeke u Zmajevom gnijezdu.

  Sljedeća cirkuska radionica stiže nam 26. veljače u 17 sati!
  "Cirkusko učilište" u organizaciji Triko Cirkus Teatra namijenjena je djeci i početnicima od 6 do 14 godina te će se, u trajanju od 90 minuta, polaznici moći okušati u akrobatici, žongliranju, hodanju na štulama, plesu na svili i drugim zračnim disciplinama. Broj polaznika je ograničen stoga rezervirajte mjesta na vrijeme.

  Vijest objavljena 07.02.2017.

   
 • Održana prva dramska radionica

  Održana prva dramska radionica

  Održana je i druga radionica u Zmajevom gnijezdu!

  Radionica "Od ideje do izvedbe" u organizaciji Teatra Puna kuća održana je 29. siječnja na kojoj su polaznice, uz malu pomoć glumice Svetlane Patafte, osmislile različite izvedbene etide koje su na samome kraju i prezentirale svojim roditeljima te pratnji.

  Sjajne Fia, Greta, Teuta i Viktoria odlično su se snašle na sceni, naučile su neka pravila dramskog ponašanja na sceni te im ovim putem čestitamo na hrabrosti, kreativnosti, interpretaciji i velikoj želji koju su iskazale na radionici.

  Sljedeća, scenografska radionica "Medo i klavir" stiže nam već u nedjelju, 5.veljače. Tigar teatar pripremio je 60-ominutnu radionicu na kojoj će polaznici izrađivati maske povodom obilježavanja maškara kao i scenografiju koja će biti dio istoimene predstave čija će se premijerna izvedba održati u ožujku.

  Kad predstava nema, Zmajevi radionice vode!

  Vijest objavljena 30.01.2017.

   
 • Održano Cirkusko učilište

  Održano Cirkusko učilište

  Prva, u nizu, radionica Zmajevog gnijezda je iza nas!

  Cirkusko učilište Triko Cirkus Teatra održano je 8. i 9. siječnja, a preko 60 polaznica i polaznika sjajno se snašlo u akrobatskim, zračnim i cirkuskim vještinama.
  Voditeljice su djecu učile žongliranju tanjurima, vrtnji poi trakicama, plesu na svili, za što se tražila i karta više!

  I dalje ćemo se sjajno provoditi nedjeljom jer se program radionica nastavlja!

  Ne propustite sljedeću 29. siječnja u 17 sati, i to onu dramsku "Od ideje do izvedbe" Teatra Puna kuća, koju će voditi glumica Svetlana Patafta.

  Kad predstava nema, Zmajevi radionice vode!

  Vijest objavljena 10.01.2017.

   
 • Noć kazališta za pamćenje!

  Noć kazališta za pamćenje!

  Osma Noć kazališta zaista je bila u duhu slogana Kraljevstvo za kulturu, a Zmajevo gnijezdo i Mala scena svojim su posjetiteljima pripremili jedan od bogatijih programa u Zagrebu - pet izvedaba za različite uzraste te jednu kreativnu radionicu za djecu.
  Da je ovaj dan zaista poseban dokazuje i činjenica kako je diljem cijele Hrvatske, u raznim kulturnim događanjima, uživalo 38.000 ljudi!

  Zmajevo gnijezdo svoja je vrata u subotu, 19. studenog, otvorilo među prvima i to u 10 i 11:30 sati predstavom "Priča o vodi" namijenjenoj najmlađoj publici (1,5+), za koju se tražila i karta više.
  Zmajska radionica 3 u 1 okupila je 18 polaznika koji su kroz dramsku, lutkarsku i scenografsku fazu iskusili različite kreativne procese u izradi zmajeva, koji su trenutno izloženi u prostoru Male scene!
  Lutkarski  studio Kvak oduševilo je sve od 3 do 11 godina svojom izvedbom predstave "Miš u prašumi", dok je novi naslov Triko Cirkus Teatra "Klaunski Cabaret", u režiji Lee Delong, do suza nasmijao i zabavio sve odrasle posjetitelje.
  Prvom izvedbom u Zmajevom gnijezdu, dramski studio Teatra Tirena zaključio je Noć kazališta predstavom "Proces" koja je napunila dvoranu na Medveščaku 2. Ovom im prilikom iskreno čestitamo, bravo!

  Fotografije s naše Noći kazališta možete pogledati na Facebook stranicama Male scene i Zmajevog gnijezda, a mi i dalje nastavljamo u sličnom tonu što možete vidjeti u našem programu za prosinac i Adventu s najboljim Svetim Nikolom i Djedom Mrazom.

  Svi za Zmaja, zmaj za kulturu te hvala svima koji su i kod nas proveli Noć kazališta!

  Vijest objavljena 21.11.2016.

   
 • "Zmajevo gnijezdo" prvi hrvatski kazališni klaster

  "Zmajevo gnijezdo" prvi hrvatski kazališni klaster u Hrvatskoj

  Mala scena nastavlja s radom i to kroz prvi kazališni inkubator, kakav u Hrvatskoj još nitko nije pokušao oformiti. Kontinuitet se na Medveščaku nastavlja te od jeseni djeluje kao novi, na hrvatskom tlu još neviđeni, organizacijski model!

  Zajedničkim snagama podići ćemo kazalište za djecu na višu razinu!

  7 kompanija, 7 estetika, 7 premijera godišnje u afirmiranom prostoru, poznatom po izvrsni i inovativnim produkcijama, a samo do 2017. godine, igrat će ukupno 47 repriznih naslova od kojih je 5 namijenjeno bebama, 32 nižem uzrastu te višem uzrastu te višem uzrastu i mladima 10 predstava.
  Ali to nije sve, uza sve navedene izvedbe održavat ćemo i različite radionice!

  Naslove mnogih često nagrađivanih predstava kod nas će igrati 24/7, a niste ih mogi vidjeti zbog nedostatka prostora za igranje!

  U našem će se gnijezdu, na jednom mjestu, poticati kritičko razmišljanje, kroz kreativnost ćemo razvijati odnos s publikom te ćemo udruženi još snažnije graditi suradnju i razmjenu umjetničke inovativnosti i izvrsnosti u procesu odrastanja i obrazovanja kroz kazalište, a predstave će se u igrati svakog dana, preko tjedna, subotom, nedjeljom, svetkom i petkom, praznikom ili blagdanom!

  Uzbuđeni smo i ponosni što će naš zmajski kazališni klaster biti žarištem, mjestom koje će okupljati najbolja neovisna kazališta za djecu u Zagrebu, i to: Kazalište Smješko, Lutkarski studio Kvak, Teatar Puna kuća, Teatar Tirena, Tigar Teatar, Triko Cirkus Teatar i kazalište Mala scena!

  ZMAJEVO GNIJEZDO zajedničkim će snagama, mislima, idejama krenuti u ostvarenje naših najluđih snova, a da bi naši zmajevski snovi postali stvarnost, potrebna/potreban si nam i TI!

  Podrži stvaranje Zmajevog gnijezda jer bilo kakvim prilogom korak smo bliže cilju, zato te molimo, probudi zmaja u sebi i razglasi ovaj prvi kazališni start-up preko 7 gora i 7 mora, 7 brda i 7 dolina, 7 vulkana i 7 kotlina te doniraj bilo kakav prilog za uređenje prostora, obnovu, nova radna mjesta, prepoznatljivost i vidljivost na HR5525000091101143167 (Hypo banka) ili, još bolje, pogledaj što ti nudi naša crowdfunding kampanja na Indiegogu! Ukoliko doniraš koji dolar, nudimo ti svašta zauzvrat - ma pogledaj ovdje!

  Prati nas i na Facebook stranici Zmajevog gnijezda!

  Ne zaboravi...po Zmaju se dan poznaje!!

  Vijest objavljena 28.06.2016.

   
NA VRH